Sokan mondják, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet megtanulni és vannak dolgok, amiket nem lehet elfelejteni!

De a legegyszerűbb tevékenységeket is tanuljuk, nem úgy születünk, hogy egyből tudunk járni. No és ha tudunk járni, akkor majd szeretnék ugrálni, futni és előbb-utóbb gurulni is! 🙂

A kerékpározás is egy olyan mozgásforma, amit tanulni kell és gyakorolni, hogy minél biztonságosabban közlekedhessünk. A járást is naponta gyakoroljuk, azért megy olyan jól.

A biztonságos közlekedéshez hozzátartozik a biztonságos kerékpárhasználat és a közlekedési szabályok ismerete.

Ezekben tudunk segíteni két programunkkal is, amit a Kölyökkaland Alapítványunkkal együtt valósítottunk meg.

Mobil kerékpáros ügyességi pálya

A közlekedésben a biztonság elsődleges szempont! Csak akkor menjünk ki a forgalomba, ha magabiztosan tudjuk kezelni a kétkerekűnket. Több éves tapasztalatunkra alapozva valamint mások gyakorlatát figyelve kialakítottunk egy olyan kerékpáros ügyességi pályát, ahol biztonságos környezetben tesztelheti és fejlesztheti mindenki a kerékpáros tudását. Tucatnyi feladatot állítottunk össze, amely olyan közlekedési helyzeteket szimulál, amivel élesben is találkozhatunk, ha kimegyünk a forgalomba. Sok balesetet előzhetünk meg, ha ezeket e helyzeteket nem ott élesben próbáljuk megoldani, hanem már előtte a begyakorolt mozdulatokat rutinszerűen tudjuk alkalmazni.

Az elindulástól a megállásig az összes előforduló kerékpárvezetési feladatot igyekeztünk szimulálni, egykezes vezetés, irányváltás, fékezés, vasúton átkelés, emelkedőn áthajtás, rossz úton való haladás, kátyúk kikerülése, elhaladás szűk úton vagy lelógó ágak alatt.

 

Mobil KRESZ park

Ha biztonságos közlekedés másik követelménye, hogy a közlekedők mindegyik tartsa be a KRESZ szabályait, ehhez pedig ismerni is kell azokat. Önmagában egy KRESZ óra nem biztos, hogy kellően mély ismereteket képes átadni, különösen nem a gyerekeknek. Sokkal maradandóbb lehet a valóságban tapasztalni és megélni a közlekedési helyzetetek. A KRESZ park valójában egy játszótér, ahol gurulás közben vehetnek részt a gyerekek a közlekedési szituációkban. Természetesen minden játéknak van szabálya, így a ennek is, de ezek ebben az esetben ezek a szabályok lényegében a KRESZ szabályai.

Igyekeztünk a bárhová telepíthető KRESZ parkunkat úgy kialakítani, hogy a lehető legtöbb közlekedési szituáció, amivel a valóságban is találkozhatunk, itt biztonságosan átélhető és elsajátítható legyen. Veszélyes helyzetek nélkül gyakorolható a forgalomban való közlekedés. A pályán lehet kerékpárral és gokartokkal vegyesen közlekedni, a gokartok jelképezik az autókat, a bicajok pedig élethűek.

Válasszon a szolgáltatásaink közül a ide kattintva vagy
foglaljon időpontot itt!